Bedwantsen: Gids om ze te vermijden, identificeren en verwijderen.

In dit blogartikel bespreken we wat bedwantsen zijn, hoe u ze kunt herkennen en wat u moet doen als u ze vindt.

Laatste update op:
6/12/22

Bedwantsen zijn een ernstig probleem in Amsterdam, en het is meer dan waarschijnlijk dat u ze op een bepaald moment in uw leven tegenkomt. In dit blogartikel bespreken we wat bedwantsen zijn, hoe u ze kunt herkennen en wat u moet doen als u ze vindt.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, parasitaire insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Ze zijn roodbruin van kleur, vleugelloos en ongeveer zo groot als een appelpit. Bedwantsen leven meestal in matrassen, kieren en spleten in meubels, muren en vloeren.

Ze komen ‘s nachts tevoorschijn om hun slapende slachtoffers te bijten, waarbij ze jeukende rode striemen achterlaten die zeer irritant kunnen zijn. Bedwantsen kunnen ook een aantal andere gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder huiduitslag, allergische reacties en zelfs psychologische trauma’s.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om bedwantsen te voorkomen. Zorg ervoor dat u alle hotelkamers of vakantiewoningen zorgvuldig inspecteert voordat u er intrekt. Als u vermoedt dat u bedwantsen in huis heeft, bel dan onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder.

Er zijn ook een paar dingen die u kunt doen om van bedwantsen af te komen als ze zich eenmaal in uw huis hebben gevestigd. Regelmatig stofzuigen is belangrijk, omdat dit helpt bij het verwijderen van eitjes of volwassenen die zich in uw tapijten of gestoffeerde meubels kunnen verstoppen. U kunt uw beddengoed en kleding ook behandelen met speciale insecticiden die ontworpen zijn om bedwantsen te doden. Maar nogmaals, als u vermoedt dat u een probleem met bedwantsen heeft, kunt u het beste een professional inschakelen.

Hoe kunnen bedwantsen uw gezondheid beïnvloeden?

Bedwantsen brengen geen ziekten over, maar hun beten kunnen extreem jeuken en ongemakkelijk zijn. Sommige mensen kunnen ook allergisch reageren op bedwantsbeten, wat kan variëren van een milde jeuk tot een meer ernstige reactie met zwellingen en netelroos. Als u op enigerlei wijze reageert op bedwantsenbeten, is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

Wat te doen als u bedwantsen vindt

Als u bedwantsen in uw huis vindt, geen paniek! Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om ze kwijt te raken.

Eerst stofzuigt u de plek waar u de bedwants heeft gevonden. Zo verwijdert u alle eitjes of andere wantsen die zich daar mogelijk schuilhouden.

Was vervolgens al uw beddengoed in heet water. Dit zal alle aanwezige bedwantsen of eitjes doden.

Bel tenslotte een ongediertebestrijder die uw huis komt behandelen tegen bedwantsen. Dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat alle bedwantsen weg zijn en niet meer terugkomen.

Hoe bedwantsen te voorkomen

De beste manier om bedwantsen te voorkomen is ze helemaal te vermijden. Hier volgen enkele tips over hoe u dat kunt doen:

  • Houd uw huis schoon en vrij van rommel. Bedwantsen verstoppen zich graag in rommelige ruimtes.
  • Stofzuig regelmatig, vooral onder meubels en op andere moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Inspecteer uw meubels op bedwantsen voordat u ze in huis haalt.
  • Als u reist, inspecteer dan uw hotelkamer op bedwantsen voordat u er gaat wonen.
  • Wees waakzaam bij het controleren op bedwantsen als u vermoedt dat ze aanwezig zijn in uw huis of op uw werkplek.

Conclusie

Bedwantsen zijn gewoonweg vervelend. Maar met de juiste kennis kunt u ze helemaal voorkomen. En als u toch bedwantsen hebt, kunt u er snel en effectief vanaf komen. We hopen dat deze gids u de nodige informatie heeft gegeven om uw huis bedwantsvrij te houden.

Neem contact op voor professionele ongedierte bestrijding

Wij bieden gecertificeerde professionals en duurzame oplossingen voor een ongediertevrij thuis of bedrijf