Locaties en herkenning van wespennesten

Wespen kiezen vaak voor beschutte en moeilijk bereikbare locaties om hun nesten te bouwen. Typische plekken zijn binnenin huizen of schuren, ondergronds, in spouwmuren of in de dakranden en vlieringen. Deze strategische keuze voor de nestlocatie beschermt het nest optimaal, maar maakt de bestrijding ervan des te uitdagender. Het identificeren van een wespennest is een eerste stap naar een oplossing. Signalen van een nabijgelegen wespennest omvatten een verhoogde activiteit van wespen in een specifiek gebied, het zichtbaar worden van de structuur van het nest, en het horen van een zoemend geluid vanuit verborgen plekken.

01.
Zakelijke inspecties

De aanpak van wespenbestrijding

Het is essentieel om een wespennest niet te verstoren. Wespen, die meerdere keren kunnen steken in tegenstelling tot bijen, zullen zich snel bedreigd voelen en in zwermen aanvallen. Daarom moet de bestrijding van een wespennest altijd uitgevoerd worden met uiterste zorgvuldigheid en passende persoonlijke beschermingsmiddelen.

02.
Preventieve maatregelen

Wesp, bij of hommel: Identificatie en actie

De experts van Bureau voor Dierplagen zijn bedreven in het onderscheiden van wespen, bijen en hommels. Dit onderscheid is cruciaal, aangezien de bestrijding van wespen toegestaan is, maar bijen en hommels, die belangrijk zijn voor de biodiversiteit en bestuiving, beschermd worden. In geval van bijen of hommels bieden wij ondersteuning bij het verplaatsen van het nest of adviseren wij over alternatieve oplossingen.

03.
Op maat gemaakte wering

Professionele wespenbestrijding door Bureau voor Dierplagen

Kiezen voor Bureau voor Dierplagen betekent kiezen voor een veilige en effectieve oplossing voor uw wespennestprobleem. Ons team gebruikt geavanceerde technieken en materialen voor de bestrijding, waarbij zowel de veiligheid van mensen als het respect voor de natuurlijke omgeving vooropstaan. Neem contact op voor een vrijblijvende inspectie en offerte, en verzeker u van een professionele aanpak voor het behoud van een veilige en ongestoorde omgeving.

Snel van uw wespennest af? Neem nu contact op met ons

In het geval van wespen kan er een wespenbestrijding worden uitgevoerd, maar in het geval van bijen en hommels mogen wij geen bestrijding uitvoeren. Als imker zijnde kunnen wij wel de nesten voor je verplaatsen of advies geven over andere mogelijkheden.