Steenmarters verjagen – Zo komt u snel van vervelende steenmarters in huis af

Nooit meer steenmarters verjagen. Wij bieden een gegarandeerde, oplossing voor problemen met steenmarters.

Laatste update op:
6/12/22

Steenmarters behoren tot een van de meest vernielende dieren in Nederland. Marters kunnen zeer ernstige schade aanrichten aan uw huis en auto.

Vaak kauwen marters op de kabels onder de motorkap en veroorzaken aanzienlijke schade.

Met name auto’s die ‘s avonds laat geparkeerd staan na een autorit zijn vaak een prooi voor marters omdat de motor nog warm is, ondanks het feit dat ze niet eerder zijn uitgenodigd.

Het is bekend dat marters met hun scherpe tanden kabels, slangen en zelfs voertuigen beschadigen. De verzekeringsmaatschappijen betalen in de meeste gevallen deze schade niet uit omdat de steenmarter een beschermde diersoort is.

Wat trekt de steenmarter aan in auto’s?

  • De bougiekabels
  • Koelvloeistof- en ruitensproeiervloeistofslangen
  • Kunststof slangen
  • Elektrische leidingen en isolatie
  • Isolatiematten

De gevolgen van een steenmarter onder je motorkap

Een defecte motor kan het systeem verzwakken, waardoor de motormanagementmodule denkt dat de auto sneller loopt dan in werkelijkheid het geval is. Hierdoor kan de motor te heet worden, wat kan leiden tot schade aan de katalysator.

Niet alle schade die een steenmarter heeft aangericht aan je auto zijn zichtbaar tijdens het rijden. Externe factoren, zoals vuil en water, kunnen de schade erger maken. De gevolgen van het niet snel ontdekken van deze schade kunnen gevaarlijk zijn – en de reparatiekosten drastisch verhogen.

Geperforeerde koelvloeistofslangen leiden tot verlies van koelvloeistof met het risico dat de motor oververhit raakt. Doorgebeten vacuümslangen kunnen leiden tot prestatieverlies van de motor.

Scheidingswanden in de motorruimte bieden een goede bescherming voor kabels en slangen. Sommige fabrikanten bieden deze aan als optionele uitrusting, terwijl veel andere modellen beschermkappen voor montage achteraf bieden.

Het verjagen van steenmarters met een professionele motorwasbeurt is belangrijk nadat ze zijn binnengedrongen, omdat ze zeer agressief reageren en een specifieke geur kunnen achterlaten. Als dat niet mogelijk is, moeten bestuurders hun voertuigen in de garage parkeren. Hoewel steenmarters ook garages kunnen binnendringen, komen ze daar minder vaak voor dan buiten. De holen van marters worden meestal gevonden onder stapels hout, in metselwerk of stapels stenen.

De gevolgen van een steenmarter in huis, onder uw dakpannen of bedrijfspand

Steenmarters zijn een groot probleem omdat ze in huis ook aanzienlijke schade aanrichten, vooral op zolders, onder de dakpannen, onder het dakbeschot en aan uw dakisolatie.

De zolder is een populaire schuilplaats voor steenmarters overdag. Ze zoeken een afgesloten ruimte waar ze ongestoord kunnen slapen, want steenmarters zijn nachtdieren. Daarbij vernielen ze de isolatie en plassen ze vaak op een bepaalde plek die een vreselijke stank verspreidt.

Marters kunnen veel schade aanrichten als ze plassen. Vaak beschadigt hun urine houten plafonds die vervangen moeten worden. Om het botweg te zeggen, de schade door marters is enorm.

Voorbeeld van steenmarterschade aangetroffen door Verhoek Hygienic Marterpreventie

Steenmarters nemen ook meestal hun prooi mee naar hun hol, die dan op uw zolder wegrot met een sterke geur die zich opbouwt door uw huis.

Verhoek Hygienic geeft gegarandeerd garantie dat de steenmarter niet meer in huis kan komen. Schakel ons dus vandaag nog in zodat u voor altijd gevrijwaard bent van steenmarters in huis.

Kies voor preventieve bescherming tegen steenmarters en bespaar op onnodige kosten.

Door uw huis of bedrijfspand preventief te beschermen tegen steenmarters voorkomt u alle ellende die we eerder in dit artikel hebben besproken. Tevens zijn de kosten voor het preventie beschermen van uw woning of bedrijfspand aanzienlijk lager omdat we geen rekening hoeven te houden met eventuele schade die steenmarters al hebben veroorzaakt.

Als u steenmarters eerst zelf uit uw huis wilt verjagen, probeer dan de volgende maatregelen:

Er bestaat een lange traditie van het gebruik van huismiddeltjes om marters te verjagen. Als u dit wilt gebruiken, moet u echter enige tijd rekenen, want het duurt even voordat de marter uit zichzelf uw huis zal verlaten.

  • Harde muziek en fel licht kunnen de nachtrust van de marter verstoren en hem op korte termijn even afschrikken.
  • Marters houden niet van metaalachtige geluiden. Een vaak rinkelende wekker kan de marter dus verjagen.
  • Marters houden niet van bepaalde geuren, zoals hondenhaar en dierenurine. Ze houden ook niet van de geur van wc blokjes.
  • De reukzin van de marter is zo gevoelig dat hij zelfs het parfum op kleding kan ruiken.
  • Als u op zolder een hard geluid maakt of dozen verplaatst, zal de marter zich verstoord voelen.

Heeft u al een probleem met marters in huis of in uw bedrijfspand? Ultrasone apparaten maken gebruik van voor mensen onhoorbare tonen die voortdurend veranderen om steenmarters te verjagen. De installatie en aansluiting van deze apparaten neemt weinig tijd in beslag en wordt met weinig gereedschap voltooid.

Dit marterafschrikmiddel gebruikt ultrasoon geluid en flitsen om steenmarters tijdelijk te verjagen.

Deze marterafschrikmiddelen zijn een kortetermijnoplossing voor uw marterprobleem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent tijdelijke marterwering.

Maar nu is er een nieuwe manier om voorgoed van steenmarters af te komen en ze voorgoed te verjagen uit huis.

Wij gebruiken unieke methodes die ervoor zorgen dat uw huis of bedrijfspand rondom is beschermd en dat steenmarters nergens meer kunnen binnenkomen. Dit zorgt ervoor dat steenmarters andere plekjes in de buurt als verblijfplaats moeten zoeken.

Nadat wij zijn geweest om uw huis of bedrijfspand voorgoed te beschermen tegen steenmarters kunt u eindelijk ontspannen en behoren marterproblemen tot het verleden! En het beste is dat u ook garantie krijgt dat de steenmarter niet meer binnen kan komen.

Komt de steenmarter toch nog in huis, onder uw dakpannen of in uw bedrijfspand? Dan komen wij kosteloos terug om het probleem te verhelpen.

Marters zijn intelligente dieren, dus het is niet voldoende om gewoon één opening dicht te maken en te hopen dat de marter vertrekt. In plaats daarvan maken wij alle potentiele openingen dicht en passen we een tegenstrategie toe die ervoor zorgt dat de steenmarter voorgoed uit uw huis of bedrijfspand wegblijft.

Veel gestelde vragen:

Wat kan marterbestrijding voor mij doen?

Verhoek Hygienic heeft meer dan 10 jaar ervaring en weet precies met wat voor soort dier u te maken heeft en kan verdedigingsstrategie aanpassen. Zo wordt uw ongedierte, of het nu steenmarters zijn of grote ratten, verjaagd en niet gedood.

Wat is er speciaal aan het bestrijden van marters met jullie methode?

Wij zijn het enige bedrijf die garantie geeft dat de steenmarter niet meer in huis of uw bedrijfspand kan komen. Wij herkennen verschillende soorten en het gedrag van ongedierte en passen de verdedigingsstrategie aan op uw situatie. Zo verjagen we steenmarters en worden ze niet gedood. Wij beschermen uw woning op een manier dat nieuwe steenmarters in uw regio nooit meer uw huis binnenkomen. Deze fase van onze werkzaamheden zijn het MEEST KRITISCHE moment omdat nieuwe ‘wijkmarters’ proberen hun nieuwe territorium te markeren en in hetzelfde gebied als de oude marter zijn aroma achter te laten. Onze methode zorgt ervoor dat uw acute problemen EN eventuele toekomstige problemen met steenmarters worden opgelost.

Wat zijn de voordelen van het bestrijden van marters door jullie?

Onze methode is zeer effectief en gegarandeerd.

Wij komen altijd kosteloos langs om uw situatie in kaart te brengen.

Steenmarterbestrijding met onze methode is duurzaam en effectiever dan vergelijkbare methodes. Volgens de huidige wetgeving verjagen we steenmarters doormiddel van een blokkade, beginnen we de werkzaamheden als de steenmarter uit huis is zodat we hun leefomgeving niet verstoren.

Wat is jullie werkgebied voor het verjagen van steenmarters?

Wij werken in de volgende provincies:

Friesland

Drenthe

Flevoland

Overijssel

Utrecht

Gelderland

Neem contact op voor professionele ongedierte bestrijding

Wij bieden gecertificeerde professionals en duurzame oplossingen voor een ongediertevrij thuis of bedrijf